Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Kοινό υπόμνημα νομαρχών για δημιουργία αυτοκινητόδρομου στα Τέμπη


Ως εθνικής στρατηγικής και μεγάλης αναπτυξιακής σημασίας χαρακτηρίστηκε η κατασκευή του σύγχρονου, κάθετου αυτοκινητοδρόμου, που θα διέρχεται από τους νομούς της Λάρισας, της Κοζάνης, της Φλώρινας και θα καταλήγει στη μεθοριακή δίοδο της Νίκης,

από τους νομάρχες των τριών περιοχών, κ.κ. Λουκά Κατσαρό, Γιώργο Δακή και Ιωάννη Βοσκόπουλο αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι τρεις νομάρχες συμμετείχαν χθες σε σύσκεψη, στη νομαρχία Λάρισας. Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή του έργου, στο οποίο περιλαμβάνεται, τόσο η παράκαμψη της Ελασσόνας, όσο και η σήραγγα της Μελούνας.

Οι νομάρχες διαμόρφωσαν και ένα κοινό, γραπτό υπόμνημα, στο οποίο υπογραμμίζουν την ανάγκη κατασκευής του συγκεκριμένου έργου. Το υπόμνημα θα αποσταλεί τόσο στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, όσο και στον πρωθυπουργό, αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Όπως επισημάνθηκε μετά τη σύσκεψη των νομαρχών, η αναγκαιότητα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου αναδείχθηκε περαιτέρω με το κλείσιμο των Τεμπών. Αυτό διότι έγινε εμφανής η ανάγκη να αποκτήσει η χώρα ένα εναλλακτικό οδικό δίκτυο σύγχρονων προδιαγραφών από και προς τη βόρεια Ελλάδα και τις όμορες βαλκανικές χώρες.

Σύμφωνα με τους τρεις νομάρχες, η αναβάθμιση του άξονα αυτού θα αποτελέσει και δίοδο προς τη νότια Ελλάδα, καθώς και αναπτυξιακή διέξοδο, με όλα τα οφέλη που θα επιφέρει αυτή στην αγορά, στον τουρισμό, στη διακίνηση προϊόντων και αγαθών και στην ασφαλή μετακίνηση.

traveldailynews.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home