Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Δημιουργία Ινστιτούτου John Kent στο Πανεπιστήμιο Bournemouth


Η έρευνα και η εκπαίδευση στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας πρόκειται να αλλάξουν μετά τη δημιουργία του Ινστιτούτου John Kent στο Πανεπιστήμιο Bournemouth.

Το ινστιτούτο πήρε το όνομά του από έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες του τουρισμού στον κόσμο, τον John Kent, του οποίου η ουσιαστική συμβολή των οποίων στο πανεπιστήμιο θα καταστήσει δυνατή για τους μεταπτυχιακούς ερευνητές από όλο τον κόσμο να αποκτήσουν διδακτορικά στο BU τα επόμενα δύο χρόνια.

Κατά τη διάρκεια ενός γκαλά στο Λονδίνο για τον εορτασμό της επίσημης έναρξης του νέου Ινστιτούτου, ο κ. Kent, δημιουργός και διευθύνων σύμβουλος του youtravel.com και των Aquis Hotels and Resorts, ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για τα πρώτα τέσσερα νέα διδακτορικά έχουν ήδη παραληφθεί, για συμμετοχή από το ερχόμενο φθινόπωρο. Σχετικές λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες και στη νέα ιστοσελίδα www.bournemouth.ac.uk / johnkent, που επίσης έκανε το ντεμπούτο της στην εκδήλωση.

Οι συμμετοχές στο πρόγραμμα προσφέρονται σε ένα ευρύ φάσμα σχετικών θεμάτων του τουρισμού και ο κ. Kent πιστεύει ότι θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, από τη χρήση της τεχνολογίας και των πολυμέσων στο τουριστικό μάρκετινγκ, έως σε πτυχές της εμπιστοσύνης και της ικανοποίησης των καταναλωτών, καθώς και ως απάντηση του κλάδου σε διεθνή θέματα, όπως η ασφάλεια έναντι της τρομοκρατίας και το παρόν οικονομικό κλίμα.

Μιλώντας μπροστά σε ένα ακροατήριο από εξέχουσες προσωπικότητες του τουρισμού, της φιλοξενίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, ο κ. Kent δήλωσε: "Βελτιώνοντας τον κλάδο της φιλοξενίας μέσω της εκπαίδευσης αποτελούσε πάντα πρωταρχικός σκοπός για μένα και, χωρίς αμφιβολια, τα ερευνητικά προγράμματα προσφέρουν μεγάλη συμβολή σε αυτόν τον κλάδο. Η ιδέα ενός ινστιτούτου για να διευκολυνθεί η επιτακτική αυτή ανάγκη για εκπαίδευση και κατάρτιση ήταν στα σχέδιά μου για πολύ καιρό και τώρα γίνεται πραγματικότητα μέσω ενός ιδρύματος υψηλού κύρους, όπως το Bournemouth University".

Η Σχολή Services Management του BU, που θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο ως κέντρο αριστείας για τον τουρισμό και την έρευνα, θα στηρίξει τους επιτυχόντες υποψήφιους για το νέο ινστιτούτο. Η Σχολή υπερηφανεύεται για το υψηλότερο επίπεδο των μεταπτυχιακών φοιτητών του τουρισμού στη Βρετανία και είναι η έδρα του International Centre for Tourism and Hospitality Research, ενός από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα του είδους του στον κόσμο.

"Ο John Kent είναι ένας πρωτοπόρος επιχειρηματίας του e-tourism και ενθουσιώδης υποστηρικτής της έρευνας για τον τουρισμό στο πανεπιστήμιό μας", δήλωσε ο καθηγητής Paul Curran, αντικαγκελάριος του BU. "Ενώ οι συμμετοχές των μεταπτυχιακών φοιτητών θα επικεντρωθούν στον τομέα του τουρισμού θα επωφεληθούν επίσης από το πνευματικό εύρος του πανεπιστημίου και θα μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε δραστηριότητες σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός και η υγεία, ο τουρισμός και η οικονομία, ο τουρισμός και οις κλιματικές αλλαγές, ο τουρισμός και η ψυχολογία και ο τουρισμός και η επικοινωνία".

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο κ. Kent ονομάστηκε BU Visiting Fellow και θα αξιοποιήσει την ισχυρή του "επίδοση" του στον τομέα του τουρισμού και της ταξιδιωτικής βιομηχανίας σε όλους τους φοιτητές του πανεπιστημίου (τόσο των προπτυχιακών όσο και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων) που σχετίζονται με τον τουρισμό και την φιλοξενία. "Είμαι ευγνώμων στον καθηγητή Curran και τους συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο Bournemouth, για την πραγματοποίηση αυτού του ινστιτούτου και παραμένει έντονη επιθυμία μου να επεκταθούν και να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο οι ευκαιρίες για την έρευνα του τουρισμού στο μέλλον", δήλωσε.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου, καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης, δήλωσε: "Είναι πάντα μεγάλη χαρά, αλλά και πρόκληση να συνεργάζομαι με τον Γιάννη Κέντ. Η συνεργασία αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία ώστε το Πανεπιστήμιο μας και ειδικότερα η Σχολή μας να επωφεληθεί από το όραμα, την καινοτομία, και το επιχειρηματικό δίκτυο του Γιάννη Κέντ, ώστε να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη σημαντικότητα, αλλά και τις επιπτώσεις των ερευνητικών μας δραστηριοτήτων. Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε καινοτόμες ερευνητικές δραστηριότητες στους κλάδους του τουρισμού και της φιλοξενίας και να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά με τον κ. Κεντ στο εγγύς μέλλον".

traveldailynews.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home