Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Ανάκαμψη του κυπριακού τουρισμού μέσω δημόσιου-ιδιωτικού συνεταιρισμού


Πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου με επιτυχία, το 32ο Ετήσιο Ξενοδοχειακό Συνέδριο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων , στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Τους επίσημους προσκεκλημένους και συνέδρους καλωσόρισε με εισαγωγική ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, κ. Χ. Λοϊζίδης και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον ανώτερο εκτελεστικό σύμβουλο του Οίκου PricewaterhouseCoopers, κ. Φ. Πηλείδη, και τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, κ. Αντ. Πασχαλίδη.

Το τελετουργικό μέρος των εργασιών του συνεδρίου τίμησαν επίσης με την παρουσία τους αρκετοί επίσημοι προσκεκλημένοι, τόσο από την Κυβέρνηση, τη Βουλή και ημικρατικούς Οργανισμούς, όσο και από φορείς οργανωμένων συνόλων του ιδιωτικού τομέα.

Η προσπάθεια και η προοπτική για ανάκαμψη του κυπριακού τουρισμού μέσω δημόσιου - ιδιωτικού συνεταιρισμού, αποτέλεσαν σημείο αναφοράς του συνεδρίου, του οποίου το γενικό θέμα ήταν "One Way to... Tourism Recovery through Public-Private Partnership" και υποδιαιρείτο στις ακόλουθες τρεις ενότητες: 1. The Public Sector Perspective α) Building global tourism governance. β) Η προοπτική ανάπτυξης του Κυπριακού τουρισμού μέσω του δημόσιου-ιδιωτικού συνεταιρισμού (PPPs). γ) Η συμβολή των Τοπικών Αρχών στην τουριστική ανάκαμψη.

2. The Private Sector Perspective α) The climate changes issues and hospitality - Sustainable development in the hospitality industry. β)The Chartreuse Box.

3. The Challenge for Effective Publixc-Private Partnership PPPs: A suggested best practice approach for maximising synergies.

Κey-note εισηγητές του συνεδρίου ήταν ο πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου Ξενοδοχείων & Εστιατορίων (International Hotel & Restaurant Association - IH&RA), δρ Gh. Aidi, καθώς και ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), κ. Jav. Blanco, Executive Director - Affiliate Members του UNWTO, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Κύπρο ειδικά για το συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ.

Το ίδιο θέμα τέθηκε επίσης στο μικροσκόπιο του υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, κ. Αντ. Πασχαλίδη, του προέδρου της Ένωσης Δήμων, κ. Α. Χρίστου, του διευθύνοντος συμβούλου της Hermes Airports Ltd, κ. Alfr. van der Meer, καθώς και του προέδρου του International Society of Hospitality Consultants (I.S.H.C.) - συνεταίρου της PWC, κ. Αγγ. Λοΐζου, ο οποίος ήταν και συντονιστής της συζήτησης που ακολούθησε, με τη συμμετοχή όλων των εισηγητών.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν πάνω από 170 ιδιοκτήτες, γενικοί διευθυντές και διευθυντικά στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων, εκπρόσωποι του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και άλλων επαγγελματικών φορέων από τον ευρύτερο οικονομικό και εμπορικό τομέα του τόπου.

Μέσα στα πλαίσια του συνεδρίου διοργανώθηκε επίσης με μεγάλη επιτυχία από το Σύνδεσμο, σε διπλανή αίθουσα, για 18η συνεχή χρονιά, η καθιερωμένη Έκθεση Προϊόντων & Υπηρεσιών για Ξενοδοχεία, με τη συμμετοχή εκλεκτών εκθετών σε πέραν των 60 εκθεσιακών χώρων. Μέσα στα πλαίσια του συνεδρίου και της έκθεσης, ο Σύνδεσμος έχει εκδόσει επίσης "Οδηγό Προϊόντων & Υπηρεσιών" με προϊόντα και υπηρεσίες που ενδιαφέρουν τους ξενοδόχους και γενικά όλους τους τουριστικούς φορείς.

traveldailynews.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home