Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Δυναμική παρουσία της Σάμου στο χώρο του τουρισμού


Νέες καινοτόμες και δυναμικές προσπάθειες έχει προγραμματίσει για το 2010 o Οργανισμός Τουρισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου (Ο.ΤΟ.Ν.Α.Σ) με πρώτη την συμμετοχή στο πρώτο Roadshow που έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου στις Σκανδιναβικές χώρες.

Το Roadshow στη Σκανδιναβία πραγματοποιήθηκε και στις τρεις πρωτεύουσες, την Κοπεγχάγη, τη Στοκχόλμη, και το Όσλο, ενώ συνολικά παραβρέθηκαν πάνω από 50 τουριστικά γραφεία τα οποία συνομίλησαν με τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού από την Σκανδιναβία.

Συγκεκριμένα, η Σάμος ήταν η τιμώμενη περιοχή, παρουσιάζοντας στα Σκανδιναβικά γραφεία όλες τις τουριστικές δυνατότητες της Σάμου, της Ικαρίας, και των Φούρνων. Καθόλη τη διάρκεια του Roadshow έπαιζε στην γιγαντοοθόνη που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα ειδικό βίντεο της περιοχής παρουσιάζοντας το τουριστικό προϊόν και ελκυστικές φωτογραφίες. Η αντίθεση του ελληνικού καλοκαιριού με το πολύ βαρύ χειμώνα που κυριαρχούσε στη Σκανδιναβία ήταν ένα από τα θέματα που συζητούσαν άτυπα οι τουριστικοί πράκτορες μεταξύ τους. Φεύγοντας όλοι οι τουριστικοί πράκτορες ελάμβαναν ενημερωτικό υλικό του προορισμού και από ένα μπουκάλι γλυκό Σαμιώτικο κρασί. Επίσης, κατά τη διάρκεια του γεύματος που δόθηκε στα πλαίσια του Roadshow σε όλες τις πόλεις ανοίχθηκαν κρασιά από τη Σάμο φτιάχνοντας έτσι ακόμα πιο ελκυστική την ατμόσφαιρα για διακοπές στην περιοχή.

Σε αυτή την κατεύθυνση, εκτός από τη συμμετοχή της Νομαρχίας στην έκθεση ΒΙΤ του Μιλάνου που ολοκληρώθηκε στις 21/2, προγραμματίζεται η συμμετοχή στις εκθέσεις του Βερολίνου ΙΤΒ 10-14/3, Μόσχας ΜΙΤΤ 17-20/3, Παρίσι 19-23/3, Γκέτεμποργκ 25-28/3. Παράλληλα σχεδιάζεται συμμετοχή σε σημαντικό Roadshow στην Γερμανία (Μόναχο, Κολωνία, Νυρεμβέργη, Φρανκφούρτη & Στουτγάρδη) στις 15-19/3.

Τέλος για τις 26-27 Μαρτίου στην οργανώνεται στην Σάμο με πρωτοβουλία του Ο.ΤΟ.Ν.Α.Σ ενδιαφέρουσα τουριστική Διημερίδα με τίτλο «Τουρισμός & Ανταγωνιστικότητα Νησιώτικων Προορισμών - Προκλήσεις και Προοπτικές».

Στην Διημερίδα έχουν κληθεί σημαντικοί ομιλητές από τον χώρο του Τουρισμού και όπως δήλωσε ο Δντης του Ο.ΤΟ.Ν.Α.Σ κος Μιχάλης Τοανόγλου η εκδήλωση αυτή θα γίνει προσπάθεια να καθιερωθεί σε ετήσια βάση ώστε να αποτελεί ένα ορόσημο για τα τουριστικά δρώμενα στον Νομό της Σάμου.

traveldailynews.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home