Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Π. Γερουλάνος: Ουσιαστικές αλλαγές στην αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος


Διαφορετική προσέγγιση των αμερικανικών ΜΜΕ έναντι της Ελλάδας διαπίστωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού , κ. Παύλος Γερουλάνος, κατά τη διάρκεια τις επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

"Στην Ευρώπη επικεντρώνουν την κριτική τους στην Ελλάδα, ενώ στις ΗΠΑ όταν αναφέρονται στη χώρα μας, δίνουν και τη συνολική εικόνα για την οικονομική κρίση που επικρατεί και σ`άλλες ευρωπαϊκές χώρες", τόνισε ο κ. Γερουλάνος μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είχε επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο την ετήσια ταξιδιωτική έκθεση της εφημερίδας "New York Times" στο Manhattan, όπου είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει πάρα πολλές συναντήσεις με επικεφαλής ξένων αντιπροσωπειών, με παράγοντες του τουριστικού κλάδου, με ταξιδιωτικούς πράκτορες, ενώ παραχώρησε συνεντεύξεις σε αρκετά ΜΜΕ, τόσο από τις ΗΠΑ όσο κι από άλλες χώρες που κάλυψαν την έκθεση.

Ο κ. Γερουλάνος, μιλώντας στους δημοσιογράφους για τα συμπεράσματα των επαφών του, τόνισε ότι "ο τουρισμός, ειδικά για τη χώρα μας, αποτελεί ένα σημαντικό τομέα για την ανάπτυξη, αλλά δυστυχώς, λόγω της σημερινής οικονομικής κατάστασης, δεν μπορούμε ούτε να διαθέσουμε τα χρήματα που απαιτούνται για την προβολή του τουριστικού μας προϊόντος, αλλά ούτε και να εκτιμήσουμε από τώρα τις προοπτικές της νέας τουριστικής περιόδου". Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι "περνάμε μια μεγάλη κρίση, όμως δεν την κρύβουμε και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για τη σωστή και αποτελεσματική προβολή της Ελλάδας, του φυσικού πλούτου της και των ανθρώπων της".

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γερουλάνος μίλησε για τις "ουσιαστικές αλλαγές" που χρειάζονται τόσο για την ανάδειξη, την προβολή και την αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος, αλλά παράλληλα και για να τεθεί ένα "σωστό πλαίσιο" που με κανόνες, έλεγχο και όραμα θα βελτιώσει και θα διορθώσει ατέλειες, ελλείψεις και λανθασμένες πρακτικές που υπάρχουν στον τουριστικό κλάδο. Ο κ. Υπουργός ανέπτυξε την όλη φιλοσοφία που διέπει την πολιτική της κυβέρνησης για ζητήματα που αφορούν τη διατήρηση και προβολή του πολιτισμού μας, καθώς και για την προσέλκυση τουριστών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις "σημαντικές οφειλές" που έχει ο ΕΟΤ σε αρκετά αμερικανικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ από απλήρωτες δηλαδή διαφημίσεις, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο για προβολή του τουρισμού της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε, κατά τις επαφές του ενημέρωσε για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, επισημαίνοντας όμως ότι "ο τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα και θα υποστηριχθεί με έμφαση στην ποιότητα, την ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού και τη σωστή προβολή της εικόνας της Ελλάδας".

Στις συναντήσεις που είχε με παράγοντες του τουριστικού τομέα και ειδικότερα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, ένα από τα κύρια προβλήματα που του παρουσίασαν ήταν η κατάργηση από την Ολυμπιακή της απευθείας πτήσης Νέας Υόρκης - Αθήνας, που έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα για την εξεύρεση θέσεων, περιορίζοντας τις δυνατότητες επιλογής του επιβατικού κοινού.

Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στο αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει για τις νέες μορφές τουρισμού που έχουν ήδη δρομολογηθεί, πέρα από το μοντέλο "ήλιος και θάλασσα". Επίσης, ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το φετινό Μαραθώνιο που έχει ιδιαίτερη αθλητική και πολιτιστική σημασία, καθώς συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα. Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του στις ΗΠΑ και με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Ουάσιγκτον, θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του πολιτιστικού και τουριστικού τομέα της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Πριν από τη Νέα Υόρκη, ο κ. Γερουλάνος είχε επισκεφθεί την Βοστώνη, όπου επίσης συναντήθηκε με ακαδημαϊκούς και παράγοντες του τουρισμού της περιοχής, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψη στη Βόννη της Γερμανίας, για να εγκαινιάσει την έκθεση "Λάμψη και καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο".

traveldailynews.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home