Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Ο ΔΑΑ παγώνει τις χρεώσεις του για το 2010


Στηρίζοντας τις αεροπορικές εταιρείες εν μέσω της κρίσης που επηρέασε σοβαρά την αεροπορική κίνηση παγκοσμίως, η διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "παγώνει" για το 2010 όλες τις αεροναυτιλιακές χρεώσεις του αεροδρομίου (προσγείωσης, στάθμευσης, ασφάλειας, αεροσταθμού και επίγειας εξυπηρέτησης).

Η απόφαση του ΔΑΑ να κρατήσει αμετάβλητες τις χρεώσεις το 2010 (ανάλογες πρωτοβουλίες είχε αναλάβει η εταιρεία αεροδρομίου και στο παρελθόν σε δύσκολες περιόδους για τον κλάδο) και μάλιστα χωρίς πληθωριστική αναπροσαρμογή, αντανακλά για μία ακόμη φορά την υλοποίηση της διαρκούς δέσμευσης του αεροδρομίου απέναντι στις αεροπορικές εταιρείες για την υποστήριξη των αναπτυξιακών σχεδίων τους. Η φετινή πρωτοβουλία βοηθά τις αεροπορικές εταιρείες να περιορίσουν τον αντίκτυπο της κρίσης που έχει επηρεάσει παγκοσμίως αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια.

Επιπλέον, το Πρόγραμμα Κινήτρων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για το 2010 περιλαμβάνει μέτρα, με τα οποία το αεροδρόμιο ανταποκρίνεται στην ανάγκη των εταιρειών για εκπτώσεις που θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών τους. Το πρόγραμμα, από το οποίο αναμένεται ότι θα επωφεληθεί η πλειονότητα των αεροπορικών εταιρειών, επικεντρώνεται όπως πάντα σε νέα δρομολόγια και πρόσθετες συχνότητες. Επίσης, το αεροδρόμιο θα εξακολουθήσει το 2010 να στηρίζει και να συγχρηματοδοτεί αναπτυξιακά πακέτα μάρκετινγκ για τις αεροπορικές εταιρείες.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης, δήλωσε: "Με όλες τις εκτιμήσεις να προδιαγράφουν ακόμα μια δύσκολη χρονιά για τον κλάδο, η πρωτοβουλία μας να `παγώσουμε` όλες τις χρεώσεις μας και μάλιστα χωρίς πληθωριστική αναπροσαρμογή, αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη των αεροπορικών εταιρειών, στοχεύοντας παράλληλα στη διατήρηση της ελκυστικότητας της αγοράς της Αθήνας ως πεδίου ανάπτυξης της αεροπορικής δραστηριότητας σε αυτή τη συνεχιζόμενη δύσκολη συγκυρία. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, είμαστε πεπεισμένοι ότι η προσέγγιση συνεργασίας και αμοιβαίας υποστήριξης, αποτελεί τη σωστή βάση της κοινής πορείας αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίου".

traveldailynews.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home