Αναζήτηση ξενοδοχείων

Ημερομηνία check in

Ημερομηνία check out

Εργασία από την Careerjet

Φωτιές και γλέντι στην παραλία


Μη σας μπερδέψουν τα χαμηλά, βαμμένα σε λευκό και γαλάζιο χρώμα, σπίτια. Η Κορώνη δεν είναι στις Κυκλάδες και ας έχει αιγαιοπελαγίτικη ατμόσφαιρα. Θα την απολαύσετε καλύτερα το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς όταν το αστείρευτο κέφι ντόπιων και επισκεπτών πλημμυρίζει τη φημισμένη παραλία της

Η Κορώνη χαρακτηρίζεται ως «η αρχόντισσα του Μεσαίωνα», αφού κάποτε αποτέλεσε ένα από τα σπουδαιότερα εμπορικά και ναυτικά βενετσιάνικα κέντρα.

Κληρονονομιά εκείνης της εποχής το επιβλητικό βενετσιάνικο φρούριο που χτίστηκε από τους Ενετούς τον 13ο αιώνα. Αξίζει να το επισκεφτείτε για να θαυμάσετε τη μοναδική αρχιτεκτονική του.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς θα απολαύσετε τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος. Το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου οι ντόπιοι (7 μ.μ. στο Χαροκοπιό και 8 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Κορώνης) ανάβουν φωτιές για ένα αξέχαστο γλέντι συνοδεία φαγητού (γουρουνοπούλα), οίνου και μουσικής. Την επόμενη ημέρα η παραλία της Κορώνης γεμίζει από άρματα και πεζοπόρους καρναβαλιστές στην παρέλαση που αρχίζει στις 4 το μεσημέρι. Περίπου 2.30 ώρες μετά γίνεται το κάψιμο του Καρνάβαλου με δεκάδες βεγγαλικά.

Την Καθαρά Δευτέρα, τα παραδοσιακά Κούλουμα και το πέταγμα του αετού γίνονται στον παραδοσιακό οικισμό Μιστράκι, από τις 11 το πρωί.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
Μουντζουρωμένοι στον Ταΰγετο
Δύο πολύ παλαιά έθιμα που αναβιώνουν στη Νέδουσα και τη Μεσσήνη προκαλούν για απόδραση στον νομό Μεσσηνίας. Στην πρώτη (ένα γεωργοκτηνοτροφικό χωριό του Ταϋγέτου που απέχει 25 χλμ. από την Καλαμάτα) γίνεται ένα αυθεντικό αγροτικό δρώμενο. Το πρωί της Καθαράς Δευτέρας οι καρναβαλιστές, με τραγόμορφες μεταμφιέσεις και ζωσμένοι με βαριά ποιμενικά κουδούνια επιδίδονται σε παλαίματα, επισκέπτονται όλα τα σπίτια (αγερμός) και μαζεύουν οτιδήποτε τους προσφέρουν οι χωριάτες: φρούτα, νηστίσιμα, ξηρούς καρπούς, κρασί. Το μεσημέρι αρχίζει η αναπαράσταση της ζωής: όργωμα και σπορά, θερισμός, γάμος, θάνατος και ανάσταση.

Στη διάρκεια της γιορτής συμμετέχοντες και επισκέπτες κυκλοφορούν με μουντζουρωμένα πρόσωπα για να ξορκίσουν το κακό.

Το «κρέμασμα της γριάς Συκούς»
Στη Μεσσήνη, το πρωί της Καθαράς Δευτέρας γίνεται το «Κρέμασμα της γριάς Συκούς». Πρόκειται για αναπαράσταση της εκτέλεσης μιας γερόντισσας της Μεσσήνης, της γριάς Συκούς η οποία με ιστορική τεκμηρίωση κρεμάστηκε στην συγκεκριμένη τοποθεσία της πόλης με εντολή του Ιμπραήμ πασά. Αιτία; Είχε το θάρρος, σύμφωνα με την παράδοση, να του εξηγήσει ένα όνειρο που είχε δει πως η εκστρατεία του θα είχε οικτρό τέλος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας σειρά έχουν οι παρελάσεις αρμάτων, με τους μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές να παρελαύνουν. Στο τέλος γίνεται εκφώνηση σατιρικού λόγου.

Πατήστε στο παρακάτω Link για να βρείτε δωμάτια στην Ξάνθη
www.e-rooms.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home